Bayrak Üretiminde 38 Yıllık Tecrübe

telefon
MÜŞTERİ DESTEK HATTI+90 212 501 81 27

Türk Bayrağı Üretimi


TÜrk bayrağı üretimi nasıl yapılır.

Türk Bayrak Üretimi Yapan Firmalar

Türk bayrak üretimi yapan firmalarhakkında birtakım bilgiler vereceğimiz bu yazımızda sizler de Türk bayrağı üretimi konusunda detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Türk bayrakları özellikle dış mekan için üretilen çeşitlerinde kalın kumaş ve ürün kalitesi oldukça önemli bir konumda yer alır. Bu nedenle firmalar, Türk bayrağı üretiminde olumsuz hava koşullarına karşı direnç göstermesi açısından kalın ve dayanıklı kumaşlar ile imalat yapmalıdırlar.

Türk Bayrak Üretiminde Hangi Kumaşlar Kullanılır?

Türk bayraklarının imalatında kullanılan kumaşlar iç ve dış mekan olarak farklılıklar gösterir. Genel olarak bakıldığında Türk bayraklarının üretim aşamasında kullanılan kumaş çeşitleri aşağıdaki gibi karşımıza çıkar;

  • Alpaka kumaş
  • Raşel kumaş
  • Paraşüt kumaş
  • Polyester kumaş
  • Saten kumaş

Bu kumaşlar arasından alpaka, raşel, polyester ve paraşüt kumaşlar dış mekan için yapılan üretimler için kullanılır. Saten kumaş ise iç mekanda kullanılacak Türk bayraklarının üretiminde tercih edilir. Ancak Türk bayraklarının imalatında en çok tercih edilen kumaş çeşidi ise alpaka kumaş çeşididir. Dış mekanlarda bayrakların zorlu hava şartlarına karşı yıpranmadan oldukça uzun süre dayanması alpaka kumaş sayesinde mümkün olur.

Alpaka Kumaş Nedir?

Alpaka adında bir hayvandan elde edilen bu kumaş, çok eskilerden günümüze kadar uzanan köklü bir geçmişe sahiptir. Beyazağı örgülü ve yünlü kamgalı kumaşlar arasında yer alan alpaka kumaş, alpaka liflerinden meydana gelir ve koruyucu özelliği ile Türk bayrağı üretiminde en çok tercih edilen kumaşlar arasında yer alır.

Alpaka Kumaş Özellikleri

Alpaka kumaşların Türk bayrağı üretiminde kullanılmasının birtakım nedenleri vardır. Bunların başında tabii ki kumaşın sahip olduğu özellikler gelir ve bu yüzden Türk bayrağı üretiminde çoğunlukla alpaka kumaşların tercih edildiğini söylemek doğru olur. Şimdi, alpaka kumaşların özelliklerine daha yakından bakalım.

  • Alpaka kumaş alerjik açıdan olumsuz etkiler göstermez ve bunun yanında kaşındırma yapmaz.
  • Lanolin içermediği için kolay temizlenir ve üretim sırasında düşük maliyetler sunar.
  • Dokunulması halinde yağlılık hissi yaratmaz.
  • Elastik yapısı sayesinde örmesi kolaydır ve genelde kırışmaz.
  • Oldukça yumuşak bir yapısı olduğunu söylemek doğru olur. Yumuşak yapıda olmasının nedeni ise liflerinin pürüzsüz olmasıdır. Ayrıca sahip olduğu liflerin çap açısından koyun yününe göre daha az olması yumuşak bir yapıda olmasına katkı sağlar.
  • Güneş ışınlarına karşı dayanıklıdır ve zararlı ışınları büyük ölçüde absorbe eder.
  • Nemden hiçbir şekilde etkilenmeyen alpaka kumaşı, aynı zamanda ısı yalıtkanlığını da kolay kolay kaybetmez.
  • Liflerinde yer alan mikrometre seviyesinde hava boşlukları hafif ve ısı yalıtımında etkili sonuçlar ön plana çıkarır.
  • Ayrıca alpaka lifleri ortalama 18-25 mikrometre arasındadır.
  • 22 farklı renk çeşidi sunar.

Alpaka kumaşı sahip olduğu özellikleri sayesinde Türk bayrağı üretiminde her zaman için başı çeker. Özellikle dış mekan üretimler için alpaka kumaşı kullanılır ve olumsuz hava koşullarına karşı dayanıklı olması istenen Türk bayrakları alpaka kumaşı ile üretilir.

Bayrak Üretiminde Kullanılan Kumaş Çeşitleri

Bayrak imalatında kullanılan kumaşlar

Alpaka (%70 polyester %30 pamuk)

Kesik elyaf (%70 pamuk %30 polyester)

Raşel (%100 polyester).

Baskı teknikleri, dispers, pigment baskıdır.

Türk Bayrağı Üretimi Nasıl Yapılır?

Türk bayrağı üretiminde ilk olarak bilgisayar ortamında çeşitli çizimler yapılarak talep edilen ölçülerde tasarım yapılır. Bilgisayar ortamında gerekli şablonların oluşturulmasının ardından kumaş çeşidine karar verilir ve çoğu zaman müşteri tarafından talep edilen kumaş türünde üretim gerçekleştirilir. Bunun yanında bayrakların iç mekanda ya da dış mekanda kullanılacak olması da kumaş tercihinde yönlendirici olur.

Bayrak üretiminde dispers olan önce fabrikada ham kumaşa ayyıldız basılır, sonra kırmızı zemin baskısı yapılır. Yıkama aşamasında ayyıldızlı yerler boyamadan arındırılır, sonra fırınlama sistemine geçer. En son yıkama ve buharlama işlemi olur.

Bayrak kumaşının direkteki ömrü, bayrak büyüklüğüne göre 2 ay ile 6 ay arasında değişmektedir.

Üretim konusunda öncelik genelde alpaka kumaştan yanadır. Ancak bunun dışında farklı kumaş tercihleri de yapılabilir. Kumaş seçiminin ardından bayrak üzerindeki renklerin daha canlı ve belirgin olması açısından 200 – 300 derece aralıklarında fiksek makineleri yardımı ile bayraklar ısıdan geçirilir. Bu işlem aynı zamanda Türk bayrağının olumsuz hava koşullarına karşı dayanıklı olmasını sağlar.

Fikse makineleri ile bayrakların yüksek ısıdan geçirilmesi olumsuz hava koşullarına karşı dayanıklı olmasını sağladığı gibi renk akması ya da solması gibi sorunların da önüne geçer. Yani bu işlem ile bayraklar canlı renklerini uzun sürer korur.

Bu şekilde üretilen bayraklar daha sonra kesme işlemine tabi tutulur. Ayrıca yapılan bu işlemde sıcak kesim aletleri kullanılır. Bayrakların kesilmesinin ardından ise dikime geçilir. Dikim işleminin de tamamlanması ile Türk bayrağı üretilmiş olur.

Bayrak üretimi makine parkuru gerektiği gibi büyük tesislerde tecrübe gerektiren hassas iştir.

Son olarak geriye kalan bayrakları paketlemek ve daha sonrada teslimatı gerçekleştirmektir.

 

 

 


BAYRAK SATIŞI

Roll-Up

Roll-Up

Günümüzde en çok kullanılan display reklamcılık kavramlarından biri Roll-Up bannerlardır.

Detaylar
Yelken Bayrak

Yelken Bayrak

Yelken bayrak olarak nitelendirilen bu bayraklar özellikle; ürün ya da hizmetleri, marka ya da mekânların reklam ve tanıtımı için plastik dubaların içerisinde özel alaşımlı direklere monte edilen raşel kumaş baskılardan meydana gelen bayrak türlerinden biridir.

Detaylar